Forum gibanja Vera In Luč Slovenija Seznam forumov Forum gibanja Vera In Luč Slovenija
Forum lučk,staršev in prijateljev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Vera In Luč props

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum gibanja Vera In Luč Slovenija Seznam forumov -> Prijatelji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
biggie
Začetnik
Začetnik


Pridružen/-a: 06.09. 2008, 22:54
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 07 Sep 2008 00:44    Naslov sporočila: Vera In Luč props Odgovori s citatom

spodaj napisano je izključno moje osebno mnenje in zapisanega nisem imel namena generalizirati na nikogar drugega, ki je kakorkoli vključen v vil. gre za moj lasten, izljučno subjektiven pogled z vidika lučkarja-prijatelja.

vera in luč je definitivno ena najboljših skupnosti, kar sem jih imel priložnost spoznati. toliko fantastičnih ljudi, kolikor sem jih imel priložnost spoznati preko vil-a nisem srečal nikjer drugje.

vil mi je uspel prebroditi vse potrebne ovire, ki sem jih imel kar se tiče vzpostavljanja stikov z lučkami (s tem izrazom mislim nasplošno, ne samo na osebe vključene v vil). in to na kakšen način mi je uspelo vzpostaviti kontakt z lučkami - na bistveno lažji v primerjavi z vsakdanjim vzpostavljanjem stikov; povsem v nasprotju s pričakovanji. take odprtosti, naravnega entuziazma, želje po prijateljstvu, veselja, naravnosti - tega človek ne doživi vsak dan. in vse te lastnosti so me definitivno obogatile kot človeka - spremenile so moj pogled na svet in vzbudile v meni spoznanje, da smo ljudje vse preveč zadržani, da si marsikdaj po nepotrebnem zgolj otežujemo stvari, da so največja neumnost na tem svetu predsodki in vrednostne sodbe, da velikokrat pustimo, da majhne, a očarljive stvari in dogodki letijo mimo nas. nekaj k temu definitvno premore hiter tempo življenja ki ga živimo, samo še vedno smo mi tisti, ki smo gospodarji samega sebe in ki lahko vsake toliko zaustavimo korak. šele ko sem vzpostavil kontakt z lučkami sem videl, da te ovire, o katerih govorim v prvem stavku tega odstavka, v resnici sploh ne obstajajo, ampak sem si jih sam neupravičeno ustvaril.

mnogi moji znanci mislijo, da "žrtvujem" počitnice, ko grem na letovanje. vendar se motijo. letovanja z vil-om mi predstavljajo enega izmed najbolj očarljivih načinov preživljanja počitnic. tisti teden v letu ko sem z vil-om na letovanju mi da energije, pozitivnih spominov, elana, skratka vse kar potrebujem skozi leto v vsakdanjem življenju. verjamem, da je to težko zastopiti, če ne daš skozi te izkušnje. moraš poizkusiti, da lahko vidiš, koliko ti lučke lahko dobrega dajo. vsakemu bi tovrstna izkušnja lahko zgolj koristila. tu ge za vzajemnost, tu gre za obojestransko dopolnjevanje prijatelj-lučka oz. lučka-prijatelj.

hkrati ne morem tudi mimo lučkarjev-prijateljev, ki sem jih imel priložnost spoznati na dosedanjih letovanjih. že dolgo (če sploh kdaj) nisem tako močno prepoznal delčkov samega sebe v drugih, kot ravno pri prijateljih na letovanjih vil-a. to so prijatelji z veliko začetnico. res vsaka vam čast! mnoge bi potreboval ob sebi ne samo na letovanjih, ampak tudi v vsakdanjem življenju.

če se zopet vrnem na lučke - kaj je lepšega ko te zjutraj, ko si mnogokrat še ves zaspan, pričakajo z nasmehom; in to kakšnim nasmehom - takim, ki pove več kot na stotine besed; pristnost veselja, ki se skriva v teh nasmehih je res neizpodbitna. ko to vidim, ne morem, da ne bi bil tudi sam nasmejan skozi cel dan.

nemogoče je prezreti, kako lučke enakovredno sprejemajo vsak trud ostalih lučk, prijateljev, staršev in ostalih. nobenih vrednostnih sodb ali česa podobnega. zgolj veselje in odobravanje. in kako lažje se je potem lotiti marsikatere stvari. in seveda tako stvari tudi veliko bolje izpadejo, saj ni nikakršnega pritiska, nikakršne obremenjenosti, treme. samo v sebi je treba vzbuditi tisti naravnost, tisti čut do sočloveka, tisto bistvo, ki je v vsakem človeku. nikakršnega odrekanja ni potrebnega. samo odpreti se je treba in takrat postane življenje res bogato. in to more biti vodilo za vsak dan življenja ne samo v stiku z lučkami. na tem mestu bi citiral Samo Borisa:

"Ne rabm keš, da se počutm bogat, kot svet z otroci
kot travnik z barvami rož, kot človek, k ma druge rad.
Ni treba dolg iskat, glej v srcu najdeš vse,
zapri oči, odpri srce, ko gledaš me.
"
(Vsake tok časa, EP Pasivna oblika glagola biti)
^^ ploskanje

povsem enostavno, ko enkrat to ponotranjiš.

v stiku z lučkami sem uvidel, da se da z vztrajnostjo, dobro voljo in pravim, zdravim pristopom doseči praktično vse. samo treba se je aktivirati, saj nič ne pride samo od sebe.

z vsakim novim stikom z lučkami, dobim občutek, da mi predstavljajo en pomemben del v mojem življenju, ki ga ne bi kar tako zamenjal. del, ki ga potrebujem, del, ki me sestavlja v neko spodobno celoto. pa tudi če gre npr. samo za letovanje enkrat na leto. ta del polni prostor v moji glavi, kjer so shranjeni lepi spomini.

z lučkami vidiš, da ima veselje veliko obrazov - veselim se vsakega gola slovenske reprezentance, koša košarkarjev olimpije, veselim se, ko sem na rap koncertu, veselim se, ko zadanem koš, veselim se dobre ocene, veselim se ko ga chillam, veselim se, ko vidim pisan travnik,... vse to je veselje, vendar se vsako vseeno močno razlikuje od drugega, nobeno ne more nadomestiti drugega in vsak tip veselja potrebujem. kako lepo mi je bilo spoznati novo veselje - veselje lučk. povsem enakovredno vsem zgoraj naštetim. mar si ne vsak od nas želi, da bi bil čim večkrat obkrožen z veseljem? mar ga ne bi vsak čim večkrat sejal med druge? mar si ne želimo vsake toliko odkriti skrite zaklade?

menim, da bi bilo potrebno delovanje vil-a predstaviti čim več ljudem, saj je treba zrušiti vse predsodke širše javnosti do lučk, hkrati je treba čim več lučkam priskrbeti svojega prijatelja, pa tudi marsikdo se ne bi branil, da osebnostno bolj dozori oz. se okrepi.
živi svoje življenje z VIL-om ga dopolni, a kar je pomembneje, s svojo vključitvijo ga dopolniš tudi lučkam. in to je tisto kar šteje.

"In pol vesel, širm roke, da bi lajf objel!"
(Vsake tok časa, EP Pasivna oblika glagola biti)

na tem mestu bi zaključil tale setavek.

vsaka čast vsem, ki kakorkoli skrbite za VIL! ploskanje
_________________
zgrajeno samo za kubanske verige

1. avgust 1995 - 8. september 2009
purple tape saga continues


Nazadnje urejal/a biggie 08 Sep 2008 21:58; skupaj popravljeno 9 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sorely
Sodelujoči
Sodelujoči


Pridružen/-a: 04.07. 2006, 13:49
Prispevkov: 145
Kraj: Dežela nikjer nikoli

PrispevekObjavljeno: 08 Sep 2008 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čudovito - brez besed - amen na to.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
biggie
Začetnik
Začetnik


Pridružen/-a: 06.09. 2008, 22:54
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 08 Sep 2008 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sestavek dopolnjen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
darjam
Začetnik
Začetnik


Pridružen/-a: 07.04. 2008, 10:29
Prispevkov: 10
Kraj: RAVNO BRDO

PrispevekObjavljeno: 09 Sep 2008 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zelo lepo čudovito,upam da nas bo čim več takšnih
_________________
glej s srcem in ne z očmi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mojči
Začetnik
Začetnik


Pridružen/-a: 02.06. 2009, 20:05
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 02 Jun 2009 20:51    Naslov sporočila: vera in luč Odgovori s citatom

[c
olor=darkred][/color][size=18][/size]
Čeprav je minilo skoraj eno leto odkar je Bigge napisal svoje mnenje o gibanju vil, ne morem mimo dejstva, da kaj tako čudovitega, srčnega, pozitivnega i čutnega o lučkah lahko napiše samo človek, ki razume jezusa v sebi.Bogu hvala za takšne ljudi.Sama sem začetnica na forumu, vendar z lučkami tesno povezana.Čimveć takšnih ljudi se nas bo zbralo na pravem mestu, lažje bo življenje nam in lučkam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
biggie
Začetnik
Začetnik


Pridružen/-a: 06.09. 2008, 22:54
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2009 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za mano je novo letovanje in z njim moje novo pričevanje, oziroma bolj nekakšen update predhodnjega, kot pa samostojni sestavek (dopuščam možnost, da bo le-ta še kdaj dopolnjen).

že nekajkrat zapored na isti destinaciji. zakaj?

dejstvo je, da se v grobem letovanja na isti destinaciji ne razlikujejo pretirano, da se lahko del zasedbe lučk ponavlja, vendar se v tem pravzaprav skriva poseben čar.
z leti na isti destinaciji sem se navadil poteka letovanja in se na posamezne dele ne odzivam več tako čustveno (ni tako izrazitega občudovanja lepot okolice, pustolovske žilica ne buta tolike ven, ko se odpravimo na sprehod po že znanih poteh, s sprejetjem neke vloge v animacijski skupini, mora tako ali tako razum dobiti prednost pred čustvi, da se stvar izpelje tako kot se želi), kar doprinese k temu, da postanem bolj pozoren do lučk in do detaljov, preko katerih nam želijo povedati kakšno stvar.
najbolj zanimivo je vsako leto pri lučkah, z daljšim stažem obiskov iste duhovno-počitnipke destinacije, videti neko drugo obzorje, nekaj kar nosijo v sebi lahko že dolgo, pa recimo ni bilo prave priložnosti, da bi to pokazale/potrebujejo bolj pozorno gradnjo prijateljstva/lahko tudi zgolj svoj čas da lahko delijo nov del bogastva, ki ga imajo v sebi. dejstvo je, da s časom odkriješ še dodatne dodane vrednosti, s časom ko gradiš svoje prijateljstvo.. verjamem, da starši in drugi, ki imate dnevne stike z vašo lučko, veste za vse tiste drobne očarljivosti vaših lučk, vendar jaz kot prijatelj lahko svoje prijateljstvo gradim le na letovanjih, saj enomesečna srečanja, ki trajajo recimo 3 ure, nudijo premalo časa, da bi se lučke bolj odple in pokazale vse svoje skrite zaklade.

no pa še nekaj splošnega pogleda:

vedno znova občudujem to enostavnost, sproščenost, pozitiven pogled, spoštovanje drugega. res je zanimivo to, da je tisto kar je v očeh sveta drugačno, pravzaprav bolj običajno in naravno, kot pa tisto kar je tretirano kot "normalno".
res škoda, da je tisto kar dela lučke neprecenljive, pri "običajnih ljudeh" prej dodana vrednost kot pa nekaj samoumevnega oz. pričakovanega. osebno verjamem, da se lahko prijatelji naučimo veliko od lučk, precej več kakor bi si mislil pred začetkom in precej precej več kakor si predstavlja širša javnost brez neposrednih izkušenj z lučkami. osebno sem mnenja, da bi se moral človek učiti skozi vse življenje in da bi moral enakovredno sprejemati vse vire, ki mu ponujajo nekaj novega. to velja tako za starše, ki bi se lahko naučili kaj od svojih otrok, učitelji od učencev, skratka vsi starejši od mlajših, tako tudi prijatelji od lučk. pod pojmom učenje ne zastopim zgolj klasičnega znanja, ki bazira kopičenju nekih podatkov in opisov, ampako vsak sprejemanje novega, ki posameznika lahko obogati kot človeka. skratka učiš se lahko tudi o pravem pogledu na svet, o pravem razmerju med duhovnostjo in materialnostjo (materialnost ni vse, vendar saj vsi vemo, da tudi zgolj duhovost ne prinaša popolne sreče, kot pri vsaki stvari na tem svetu je potrebno imeti neko ravnotežje, neko srednjo pot), o tem, da lahko en sam pogled ali mimika pove več kot morje besed, o tem, da prav vsaka stvar okoli nas vsebuje nekaj očarljivega, nekaj fascinatnega, le potrebno je uporabiti ustrezno skalo opazovanja.

zavedam, se da so moja "pričevanja" kar nekoliko preveč pozitivno zasnovana in da zgolj teh nekaj ur na mesec ter teden letovanja na leto ne more nadomestiti vsakodnevni skrbi staršev in skrbnikov lučk. pa vseeno, v vil, sem našel nekaj edinstvenega. ne zgolj v lučkah ampak tudi v prijateljih, starših. predvsem pri prvih sem vesel, ko najdem nekaj, kar lahko uporabim v življenju, pa tudi v prijateljih in starših najdem precej več, kot si verjetno sami mislijo da nosijo v sebi.

sam sem se lotil življenja na nekoliko drugačen način, na način, s katerim imam čas zase, da bi si razjasnil mariskatero bivanjsko vprašanje, razgnal meglice pogleda v prihodnost, našel svoje mesto pod soncem, poiskal neko dodatno vrednost življenja, postavil znanje za najpomembnejšo vrednoto,... = "Traveling At The Speed Of Light While Standing Still" (naslov prihajojčega ins-ovega mixtape-a, ki odlično opisuje moj način življenja).
moram priznati, da mi stvar ne uspeva ravno najboljše, vendar si kot plus štejem že zgolj dejstvo, da sem poizkusil in vložil nekaj truda. vedno me je zanimalo, kaj vzbudi v človeku poplavo misli, poplavo vprašanj, ki si jih želi rešiti. mislil bi si, da le-te ustvari tak dogodek kot je srečanje z vil, vendar meni je dalo to srečanje več odgovorov, kot pa novih vprašanj.

in to mi daje posebno moč, kanček upanja, da mi bo uspelo...
_________________
zgrajeno samo za kubanske verige

1. avgust 1995 - 8. september 2009
purple tape saga continues
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum gibanja Vera In Luč Slovenija Seznam forumov -> Prijatelji
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.